Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


6- A Szeretők

2009.01.22

6 – Szeretők

Mélyen meghajolsz, mielőtt kilépsz az ajtón. Elégedetten lépsz hátra, ahogy becsukódik előtted a szoba ajtaja. Igen. Elégedetten. A szőke szépség erényéhez kétség nem fér, neveltetése minden kívánalmadnak megfelel. Tiszteled. Becsülete téged maga is megtisztít majd, amint nőül veszed. Hideg, tiszta, okos tekintete akár az áttetsző jégcsap téli reggeleken, melyen megcsillan a nap fénye. Bizonyos lehetsz benne, kitűnő anyja lesz gyermekeidnek. Elégedett lehetsz. Ahogy az is vagy. Éppen ilyen nő való feleségnek, úrnőnek, anyának. Tisztelet, és becsület… Ez lehet a szerelem. Hiszen ezek a múlhatatlan erények olyan magasra emelik, hogy büszkeséged okát senki nem kérdőjelezheti meg. Tökéletes. Semmi kétség…
Lassan lépsz, végig a folyosón, míg végül megállsz egy ajtó előtt. Nem kopogsz, csupán óvatosan kocogtatod, épp csak érintve körmeiddel. Az előző magasztos érzés semmivé foszlik azonnal, és kalapáló szíved máris felkészül az újabb csodára. Halk nevetést hallasz… tudod, mit várj, mégis villámként ér, ahogy nyílik az ajtó, és meglátod. Nem is hasonlít a másikra, ahogy elkap, és magával ragad. Mire eszmélnél, már odabent vagy, és vad vágyad minden ereje kitörni készül az ő közelségében. Heves izzással szorítod, csókolod, szinte csatározás, ahogy egymást ölelitek, ahogy egymás karjából menekülve igyekeztek magatok alá gyűrni az ellenfelet, hogy aztán közös vágyatok egyesült szenvedélyével porladjatok el a bűnben.
Hosszú fekete haja szinte röpül ahogy a fal felé fordítod, erővel nyomulsz hozzá, és kacagása betölti elmédet, szemei akár a pokol lángoló legmélye, egy pokol, az egyetlen, melyben örökre elvesznél…
Őrjítő vágy, és szaggató kín, ha nem vagy vele, bűnös, buja, becstelen csodátok ad erőt minden pillanatban a következőhöz. Csókjának bélyegét érzed a bőrödön, illatának legapróbb morzsáját keresed magadon, amikor nem vagy mellette. Lehunyt szemeid mögött az ő arca lebeg, meztelen testének bársonyát érzed, ahogy takaród simítod magányos éjjeleken.
Ez lenne a szerelem? A szenvedély visszafoghatatlan őrjöngő, vad lüktetése? A mindent átjáró, és elsöprő vágyak igézete?
Választanod kell. Szíved, vagy eszed döntsön? A biztonság, vagy a vágyak szava? A jövő nyugalma, vagy a ma szenvedélye? A világ elégedettsége, vagy a bensőd öröme?
Választanod kell. Mindkettőt nem birtokolhatod. Egyetlen úton mehetsz csak tovább… és elérted az elágazást. Itt az idő. Döntened kell. Álmaid, vágyaid, izzó szenvedélyed, vagy a biztos, nyugalmas, átlagos, megbecsült élet?
Választanod kell. Neked magadnak. Oly egyszerű, csak lépsz, lépsz előre, azon az ösvényen, ami mellett döntesz. Olyan könnyű. Mire vársz hát? Lemondasz, és elfogadsz, megragadsz, és birtokolsz. Csak akkor lesz egyik a tiéd egészen, ha a másikat elengeded.
Választanod kell. És a végén megérted. A választás nehézsége joggal ekkora. Az életed függ tőle. Választasz… nem két nő, nem két jövő közül. Magad vagy a választás tárgya. A vágyak, és a bizonyosság. Az élet, és az álmok… A szenvedély, és a megélhetés… Választanod kell… felnősz-e, vagy álmodsz örökre???

 

A mappában található képek előnézete Tarot